Länk till April Starwoods tävling

http://starstableonline.se/2013/october/bloggtavling-den-stora-pumpan.html#comment - Delta du med!

Tävlingsbidrag till Alice Winterbell's bloggtävling

Jag är med och tävlar i Alice Winterbell's tävling!

I'll be..

..back when I feel for it :#

Imorgon

Imorgon slutar jag skolan tidigt, så då ska jag sätta mig och försöka skriva några tidsinställda :3

Andalusierna

av Andalusierna.
I onsdags kom äntligen dom efterlängtade andalusierna till Silverglade, och de var inte direkt en besvikelse!
Jag ville köpa alla och lite till när jag först såg dem. Den bruna var en uppenbarelse från himlen, den vita en sagodröm och man väntade på att den där midsommardrömmen skulle bli sann (För ni kommer väl ihåg uppdraget i midsomras när man drömde om sin framtida man/kvinna eller nått sånt?) och den gråa var min fina Thundercloud jag väntat så länge på.
Denna bruna andalusier ser lite ut som en nordsvensk. Jag älskade den från första sekund då jag fick syn på den, och att den är en nästan exakt kopia av min nyinköpta islänning irl var ju bara ett plus i kanten!
Färgen är inte orealistisk, utan perfekt, och den matchar till det mesta. Övergången mellan det svarta och det bruna hade kunnat göras bättre skulle jag tro, men jag tänker inte klaga. Det enda jag inte gillar med den är en liten sak runt ögonen - jag tror att det ska föreställa ögonfransar eller något sånt. Det är som svarta streck som står rakt ut runt ögat;
Jag avskyr dessa saker, och skulle mer än gärna få bort dem. Tack vare dessa vill jag inte byta man på min Moonbelle..
Skulle jag kunna tänka mig att köpa denna häst? Ja absolut! Jag har ju redan Moonbelle, såå.. ;)
 
Först när jag såg denna häst tänkte jag direkt på Thor. Men det är inte han på något sett..
Den är riktigt bra gjord för att vara en spelhäst, dock tycker jag att den är för "kladdig" på något sett. Manen och svansen smälter in i kroppen då de är i samma färg, och det blir inte snyggt..
Benen är bra gjorda, men övergången hade nog kunna varit bättre här med.
Jag älskar detaljerna i huvudet, allt förutom övergången vid den svarta mulen.
Skulle jag kunna tänka mig att köpa denna häst? Nja, det vet jag inte. Jag tycker den är fin och så, men den är helt enkelt för dyr.
Sagohästen. Alla har väl någongång drömt om en vit häst? :3 Denna är sjukt snygg, dock är den vita fläcken på mulen lite för konstig, och övergången mellan det svarta och det vita hade kunnat göras bättre. Hovarna är helt enkelt för svarta för min smak.
Men jag gillar den väldigt mycket.
Skulle jag kunna tänka mig att köpa denna häst? Ja, faktiskt. OM den hade varit mycket billigare. Och lippizzanerna anländer väl snart, och det måste ju finnas åtmistone en vit lippizzaner.
 
Ser ni några likheter..?
Ett litet minus i kanten är att andalusierna är nästintill exakta kopior av frieserhästarna - förutom avsaknaden av hovskägget. Därav namnet andaser ;)
Visst är raserna lika, men det är något som gör att andalusiern är lite speciell på något sett. Möjligtvis färgerna, men jag vet inte :3

Intervju inför Skördebygdens öppnande!

"Inför den stundande releasen av Skördebygden har vi intervjuat Marcus Thorell, Game Director på Pixel Tales som utvecklar Star Stable som svarar på lite frågor om det nya området!

Hej Marcus! Tack för att du tar dig tid och pratar med oss, vi har fått den glädjande nyheten att ett nytt område ska öppnas i slutet av oktober?
- Under sommaren och hösten (bara under sommaren och hösten?! han måste väl mena att de har jobbat med Skördebygden i minst två år? Eller har dom gjort allt detta under sommaren?) har teamet arbetat intensivt med att färdigställa (Aha, dom hade alltså byggt grunden förut, o nu under sommaren/hösten har de lagt till finishen, typ) det nya området på ön Jorviks sydvästra hörn. Området kallas Skördebygden och där finns bland annat Jorvikstallet (,) en efterlängtad plats som många av våra spelare har väntat länge på. Det känns väldigt kul för hela teamet att vi äntligen ska få öppna Skördebygden och vi hoppas verkligen att alla ska tycka att det är lika roligt och fint som vi gör! (Självklart kommer vi göra det!)

Nya området Skördebygden

Hur stort är det nya området egentligen och vad kan spelarna kan förvänta sig?
- Detta är den största enskilda releasen vi någonsin har gjort sedan spelet lanserades och det är oerhört mycket som ska på plats för att området ska fungera, och samtidigt bli till en riktigt bra spelupplevelse! Det är viktigt för oss att spelarna uppskattar det vi gör (det kan du skriva upp!) och att vi möter deras förväntningar. Spelarna kommer att få uppleva ett fantastiskt vackert bondelandskap med rustik bebyggelse som befolkas av en rad nya spännande personer. (fantastiskt vackert bondelandskap med rustik bebyggelse - vill dom att jag ska utveckla en makapär som gör så att personer i verkliga livet kan hoppa in i Onlinevärldar och bo där? För jag lovar, jag gört.) Spelarna kan redan nu (sedan förra veckans uppdatering) se på kartan i spelet hur stort det nya området är. (Nja.. Jag tycker inte att det är så stort..)

Skördebygden är fylld med nytt fantastiskt innehåll. Det finns massor av nya karaktärer att lära känna, mängder av nya fina byggnader att besöka, landskap att utforska och inte minst den anrika (Stavfel? Menar han inte den antika? Fast anrika kanske är ett ord..?) staden Jarlaheim. Skördebygden har även fått nykomponerad, stämningsfull musik (Damn you högtalare som inte funkar >.<). Redan från början får spelaren nya spännande uppdrag, en utmanande tävling (En? Menar dom championatet som man kunde se i teaservideon? Eller att det kanske bara finns en tävling när det öppnar, och att mer tillkommer?), massor av affärer fyllda med nya saker (nya saker som nya saker, eller bara 'nya' saker?), och mycket mer!

Oj! Det låter spännande! Kommer huvudberättelsen fortsätta här med?
- Berättelsen kommer definitivt fortsätta här när spelarna bekantat sig mer med området och med de nya karaktärerna. Exakt hur och när storyn fortsätter där ska vi inte gå in på nu. Men jag tror att en del av de spelarna som spelat genom alla existerande uppdrag i huvudberättelsen kanske har en liten aning om vad som kommer att ske där....

Nya området Skördebygden (Snygg gång hörru!)

Vilka spelare kommer att ha tillgång till Skördebygden?
- Till skillnad från när vi släppte Gyllenåsarnas dal (då man behövde vara level tolv (nu level 13) för att komma in i området) har vi valt att alla som är Star Riders, och minst level fyra, får tillgång till Skördebygden. Detta för att så många som möjligt ska få uppleva allt det nya och fina som har gjorts! (Sjukt snällt av dem, och även ett snabbt sätt att tjäna pengar, då de flesta kommer vilja köpa SR för att kunna få se Skördebygden ;))

Att det kommer uppdrag som spelarna måste utföra innan de kan komma till nya området kunde vi nästan gissa. Vi anar också att den trasiga bron över floden vid Nilmers högland är inblandad i det?
- Det stämmer mycket väl! Det kommer släppas en hel del roliga uppdrag som går ut på att reparera bron, som än så länge  är den enda vägen till Skördebygden (Kommer det komma mer? Kommer man i framtiden kunna åka båt över till Skördebygden, o kommer Silverglade's transporter nå ner dit? Eller blir det som i Gyllenåsarnas Dal?). För att alla som vill ska kunna nå det nya området på releasedagen kommer vi släppa de uppdragen redan veckan innan. Utför man alla uppdrag varje dag under veckan kommer man ha direkt tillträde till Skördebygden på releasedagen. Så kämpa på! (Nu måste man verkligen skärpa sig o logga in varje dag känner jag..)

Så till sist, hur ser den närmaste framtiden ut?
- Vi ser fram emot ett nytt spännande år där Star Stable ska fortsätta utvecklas med nya funktioner (Nya funktioner som Hästön o.s.v. antar jag), uppdrag, saker och fina hästar (nu måste Hästön skynda på, annars kommer jag köpa alla hästar som kommer dyka upp). Huvudberättelsen kommer också fortsätta och spelaren kommer märka att Linda, Alex, Lisa och Anne får mer framträdande roller (Spännande! Dock kan vi se på kartan att Gråddagsbergen är ett stängt område, så Lisa kommer vi nog få vänta på. Men Anne/Ann kanske dyker upp snart? :D). Vi vill inte säga för mycket men något stort är på väg att hända! (Garnok? Mrs Sands? Mr Kempell? Jorviks undergång? Kommer vi kunna prata med våra hästar? Tell me more!!!)

Tack så mycket för intervjun Marcus!"


Tja, som ni ser så har jag lagt till mina egna kommentarer i texten, så nu behöver jag inte skriva något mer ^^

Jag är kär *-*

Detta inlägg avviker lite från bloggens syfte, men jag måste bara ;3


Jag älskar min andaser (förklaring i annat inlägg om varför jag säger andaser) Moonbelle *-*

Tre inlägg

Har tre inlägg på väg, vet dock inte närmen dom dyker upp snart :3

En fråga

Skulle du vilja veta mer om mina hästar? Alltså bara ett litet info inlägg om dem?

Just a heads up

Som ni märkt så bloggar jag inte så aktivt. Jag bloggar helt enkelt när jag känner för det och har något intressant att blogga om ;3
Därav den väldigt oaktiva bloggen ^^

Att vara inne efter att servern stängts ner

Är ganska respektlöst enligt min mening.
Folk springer runt. Det är kaos i chatten. Alla försöker gömma sig från.. ja vad egentligen? Att bli loggade.
Det de inte förstår är att Star Stable-teamet inte kan börja med uppdateringen förrän alla är utloggade. De kan ju inte ha en medlem som står och ser allt som läggs till, det vore ju konstigt.
Så ju längre folk är inne, desto längre tid tar det innan teamet kan börja uppdatera och desto längre tid tar det innan servern öppnar igen.
Och sen har folk nerver nog att gå och gnälla på Star Stable's facebook sida för att inte servern öppnar vid utlovad tid (för länge sedan skrev de att uppdateringarna ska hålla på från 10-14)
Det är bara dumt.
 
Vi borde vara riktigt glada för att de gör det här för oss. Star Stable gör allt för att spelarna ska vara nöjda och glada, och så är det någon som är respektlös och gnäller - det är sjukt otacksamt.
Vi får uppdateringar en gång varje vecka, vi får Dubbla Star Coins erbjudanden en gång varje månad (och nu i helgen dök det upp ett nytt erbjudande ~ 10 kronor för 15 dagars Star Rider), men ändå så gnäller folk för att servern inte öppnar osv.. Sånt gör mig förbannad (även fast jag själv kan gnälla för att jag vill in och spela, men jag gör det inte offentligt i alla fall).
 
Vi måste skärpa oss och logga ut när spelservern stänger ner, och sluta gnälla. 
 
Vad har du och säga gällande denna punkt?

Förkortningar

Här har ni lite olika förkortningar som används i spelet :3 Detta inlägg uppdateras ständigt

~ Används ofta i chatten ~ 
Brb - Be right back - kommer snart
idk - I don't know - jag vet inte
idc - I don't care - jag bryr mig inte
afk - away from keyboard - borta från tangentbordet
tbx - tillbaka
lol/löl - laugh out loud - skratta ut högt
vgd - Vad gör du?
VÄD - Var är du?
irl - In real life - I riktiga livet
WB - Welcome back - välkommen tillbaka
iaf - i alla fall
isf - i så fall
ivf - i vilket fall
oib - off in business
bib - back in business
dd - Du då?
 
 
~ Platser och championat ~ 
ML - Moorland
MLS - Moorlandstallet
MLSS - Moorlands Södra Strand
MLC/MC - Moorlands Championat
FP - Fort Pinta
Pinta - Café Pinta
FPC - Fort Pintas Championat
NH - Nilmers Högland
DK - Doyles Kyrka
JG - Jarls Gravvalv
SG - Silverglade
SGB - Silverglade Byn
SGS - Silverglades Slott
Steves/SG - Steves Gård
MB/Marleys - Marleys Bondgård
VK - Väderkvarnen
EF - Everwindfälten
NL - Norra Länken
OB/OV - Observatoriet
HW - Hollow Woods
SM - Spejmäster
VD - Valedale
VDB - Valedale Byn
VDC - Valedales Championat
VDS - Valedalesjön
BP - Bergspasset
FG - Firgrove
FGC - Firgroves Championat
FGB - Firgrove Byn
Vingården/VG - Silverglades Vingård/Silverglades Hästsportscenter
KH - Klipphärad
GÅD - Gyllenåsarnas Dal
JPF/JP - Jaspers Pumpafarm
GBS - Gyllenbladen Skogen
FSÅ - Fågelskrämsåsen
VFB/FB - Västkobbens Fiskeby
LK - Labyrintkusten
SÅ - Skuggåsarna
Gyllenbladet/SGB - Stallet Gyllenbladet
GÅC/GÅDC/GC - Gyllenåsarnas Championat
DD - De glömda Dinosauriernas Dal
DCH - Dark Cores Högkvarter
DC - Dark Core
 
~ Södra Jorvik ~ (denna punkt är ännu oklar, då platserna kan ha bytt namn)
SJ - Södra Jorvik
DBF/DBGF - De bortglömda fälten
DGH - De glömda hedarna (samma som ovanstående. Troligtvis har De bortglömda fälten bytt namn)
BDF - Bedrövade Dres farm
GDB - Grådaggsbergen
DG - Devil's Gap (Djävulsklyftan)
BN - Brådnäset
JSB - Jorvikstallets bygd
JS - Jorvikstallet
PDÖ/PÖ - Paddockön
VRG/VG - Västerros Gård
SHK/SK - Sjöhästklippan
DBTÖ/TÖ - Den brutna tandens ö
LG - Låggården
HG - Höggården
SHS/SS - Sjöhästsrtanden
GD - Gröndal
ÖS - Östra Sluttningarna
GHC - Gamla Hillcrest
Grytan/G - Grytan
VE - Västra Eponia/Epona
VK - Vrakkusten
SNH/SH - Solnedgångens Holmar
SNÖ/SÖ - Solnedgångarnas Öar (Möjligtvis samma som ovanstående)
ÖE - Östra Epona/Eponia
DSD/SD - Det stora dundret
DGT/GT - Det gamla trädet
NHC - Nya Hillcrest
FM - Fort Maria
JSA - Jorvikstallets arena
NHCS - Nya Hillcrest-stallet
ES - Eponasjön
FB - Fornåsborgen
PG - Piratgrottan
BGS - Buttergood stallet
SB - Skördebygderna
  
~ Spelet ~  
GM - Game Master
GME - Game Master Elise
GMV - Game Master Vendela
GMH - Game Master Heather
GML - Game Master Lucia
GMN/GMNS - Game Master Nightsnow
SSO - Star Stable Online
WOHC/WOH - World Of Horsecraft
SA - Star Academy
SSL - Star Stable Legace
SS - Star Stable (Höstryttaren, Vinterryttaren, Vårryttaren, Sommarryttaren)
NPC - Non-Playable Character - Icke spelbar figur
SR - Star Rider
SC - Star Coins
LT - Lifetime (Lifetime Star Rider)
JS - Jorvik Shillings

Morgondagens uppdatering

Imorgon är det onsdag, och som de flesta vet så fyller Star Stable Online 2 år på torsdag :)
Jag tror att det kommer vara någon liten uppdatering imorgon (kanske andalusiern?) och sen information om en fest som kommer hållas på torsdagen :3 Med tanke på att det var en fest förra året ;)
Raketerna kanske kommer tillbaka, och det kommer nog någon födelsedagsutrustning/klädsel :3
Men jag hoppas på ett releasedatum för Södra Jorvik, samt lite mer teaserbilder på deras Facebook ;)
 
Vad tror du kommer hända imorgon på uppdateringen?

SPOIL ~ Andalusiern

Ända sedan SSO publicerade den där listan med hästraser så har jag sett fram emot andalusiern.
Det är en otroligt vacker hästras och förhoppningsvis kommer SSO göra den unik (dvs. annan kroppsform).
För några dagar sedan hittade man andalusier-filer bland spelfilerna (jag ska göra ett inlägg ang filerna någon annan dag).
Som ni kan se så kommer vi alltså få en brun, en grå och en vit andalusier :D
Sen en till sak. Ser ni att det står Horse2Body där? Troligtvis så kommer alltså andalusierna vara speciella, då det står Horse2Body framför Friesian, och vi alla vet ju hur frieserhästarna ser ut ;)
Men sen återstår det vilka färger den kommer i.. (okej, nyanser kanske jag ska skriva).
 
För några veckor sen la SSO upp dessa bilder.
Detta skulle mycket väl kunna vara andalusierna. Meen dock så hoppas jag inte att det är det.
Visst, den gråa är lite charmig och jag skulle lätt kunna köpa den, men jag har lite förhoppningar ;3
Den bruna har vi inte fått någon (låt oss säga teaserbild) på ännu, men jag skulle tro att den kommer vara i den färg som hästen högst upp, well möjligtvis med en annan manfärg.
En vit har vi blivit lovade, och jag skulle föredra om det kom en helvit, och inte en vit med svart man som 'teaserbilden', men en helvit kanske de sparar till lipizzanern. Själva teckningen på 'teaserbilden' är får dock en tumme upp. Riktigt snyggt gjord ;) Hästen ser nästan ut som en curly i mina ögon, men det kommer nog inte dyka upp några curly's i spelet ;3
Jag vill verkligen ha en skimmel med vit man *-* Dem är så snygga *-*
Har redan planerat in namn, kön, inriktning och allt sånt till min skimmel (gjorde för länge sen x3 Det kommer vara en valack med namnet Thundercloud ~ kallas Thor/Tor ~ och inriktningen kommer vara dressyr :3)
Men jag skulle lätt kunna nöja mig med en skimmel med grå man, det funkar det med ;)
 
Fast jag skulle avlida om det dök upp en liknande häst i spelet;
Denna häst är såååå snygg *-* Jag skulle verkligen inte tacka nej till en sån ;)
Denna har lite brunt i sig, så man kan ju hoppas att den bruna kommer se ut så här ;) Drömma kan man alltid göra.
 
 
Men nog pratat om färgen, nu till hur den kommer vara byggd ~ eller hur jag hoppas att den kommer se ut.
Jag tror att andalusiern kommer behålla kroppsformen som de andra hästarna har (möjligtvis lite ändringar kanske sker, typ som höjd etc.). Men när jag tänker på en andalusier så tänker jag automatiskt på lockar och knoppar, så jag hoppas innerligt att dess man kommer vara lik frieserns (dåligt redigerat exempel på bilden ovan).
Sen får de gärna göra den mer unik, men jag tycker att dagens hästar påminner lite om andalusier i kroppsformen.
 
 
Var kommer dom vara?
Jadu, troligtvis i Moorland. http://southbridge.blogg.se/2013/august/i-vilket-stall-kommer-ponnysarna-vara-2.html#comment I det inlägget skrev jag lite om en sak.
Ofta så kan man se på bakgrunden (var hästen befinner sig), var de kommer hamna.
Vi fick en bild på en frieser som stod i paddocken vid Steves gård (den nyare variationen), och det slutade med att frieserhästarna hamnade just där.
Paintarna stod på vägen mellan Steve's gård och Barney, och hamnade hos Marley. Det hänger ihop på ett sett. (Ponnysarna stod på en strand, och de hamnade i Fort Pinta, yeah you get it)
På dessa bilder står båda hästarna (som då troligtvis är andalusier) i Moorland. Alltså kanske de kommer hamna i trakterna runt Moorland?
Jag personligen skulle helst vilja se dem i Vingården, men Moorland går väl bra det med antar jag ;3
 
När kommer dem dyka upp i spelet?
Ja, jag skulle nog tro hoppas att de dyker upp redan imorgon eller nästa vecka, men vi får väl vänta och se antar jag ;)